Team

THE TEAM IS STRONG TOGETHER

TEAM STRAUSS

Det viktiga lagarbetet. Ingen av oss kan bli framgångsrik utan stöd från ett bra team.

 

Teamets betydelse kan inte nog understrykas, i framgång och motgång. Hovslagare,  veterinär, equitherapeut, groomarna och samarbetspartners, alla är jätte viktiga för att kunna lyckas och prestera bra resultat. Att under resor kunna skratta och ha roligt tillsammans är av betydelse för lagandan och gemenskapen inom teamet. Sedan får vi inte glömma alla de som ställer upp för oss på hemmaplan då vi är ute och far – tack!

FELIX STRAUSS 17 ÅR

(uppehåll för studier)

KUSKAR

ELISE STRAUSS 18 ÅR

SINGLE PONNY & HÄST

SOFIE STRAUSS 15 ÅR

SINGLE  HÄST

KARIN MÅRLIND STRAUSS

NUMER KUSK PÅ HEMMAPLAN

PATRICK STRAUSS

PAR HÄST

GROOMAR

Groomarna är en väldigt viktig del av tävlingsteamet.

 

Staffan Sjöström har sedan många år groomat åt Patrick. De är väl intrimmade med varandra och känner varandra väl, dvs här behövs inga ord dem emellan inför eller under körning. Staffan har också groomat åt både Elise och Sofie under ssåväl FEI tävlingar som på mästerskap.


Madelen Lundqvist var under flera år varit Karins groom medans Karin ofta själv groomat åt både Elise och Sofie. Främst för Sofie men även påt Elise i dressyr och konor. I maraton slår pappa Patrick högst i kurs för både Elise och Sofie.

 

Elise har haft fler groomar under åren, bla. 4-spannskusken och tränaren Axel Olin under EM i Shildau 2016. Jonas Englund under SM 2018 och även Michelle Hoffback, hoppryttare som ocskå varit behjälplig till Elise ett par gånger. Under EM i Ungern 2018 var Barbro Holm groom åt Elise, Karin åt Sofie och Patrick åt Felix. Numera hjälper även systrarna varandra, vilket underlättar ibland, men som sagt Patirkc är den bästa maraton groomen för båda.

 

Jonas Englund har förutom att groomat år Elise på SM 2018 även under detta groomat för både Felix och Patrick vilket har fungerat utmärkt. Han är snabb och kvick i vagnen med koll på vägen. 


Hästskötare hemma och på tävling är bland de vikigaste personerna. De gör att tävlande kusk/ar kan fokusera på tävlandet och kan släppa arbetet bakom i stallet. 


Vi söker alltid nya groomar och hästskötare så är du intresserad så hör gärna av dig!