News

Nyheter

Stipendium till Elise "Stiftelse Göteborg Horse Show's" stipendium för unga talanger 2019 

För pengarna var det tanken att Elise skulle åka till Belgien och träna hos Glenn Geerts inför EM i Frankrike för unga kuskar, men allt blir nu förskjutet till 2021 istället och planen kvarstår att åka. En högaktuell satsning som även kan vara intressant är den mot ponny VM i slutet av 2021 där vi sparar och tränar målmedvetet ponnyn Sir James.

Nya hästar på väg in.

Ny byter vi till storhästar från ponny. Det tar lite tid men vi har börjat med vår första, Quality of Life (Han) 7år, ett sto med potensial, rörelser och vilja för att nå de stora målen. I år har vi låtit henne gå några LA på sensommaren och detta lovar mycket inför framtiden. Snart har vi ytterligare hästar på väg in och då med tanke på parkörningen.. mer info kommer.

Landslagsträningar våren 2020, innan Covid-19.

Under första delen av våren var vi på Landslagsträningar i vackra Strömsholm. Här var det Glenn Geerts som var tränare och det var som vanligt väldigt givande för ungdomarna. Sedan fortsatte träningarna på hemma plan med duktiga Axel Olin som tränare.

SM i Vaggeryd 2019

I helgens varma väder kämpade både Guy och James med sina kuskar Elise och Sofie tappert vilekt resulterade i en silvermedalj för Elise och Guy. Racerteamet Sofie, Staffan och Sir James var dock så snabba i maraton att de missade en port vilket tyvärr resultarade i eleminering. Vi sumarar och tar lärdom av detta och ser fram emot nästa tävling.


Under helgens tävling har också Guy gått med Öllöv SoftStep Shoes vilket gav honom en trygghet i grepp och fick ett härligt svung i steget. Vi rekommaderar andra inom sportkörning att prova skorna.

Vi testar ÖLLÖV Softstep skor 

Tillsammans med ÖLLÖV testar vi nu deras innovativa sko "SOFTSTEP" som förutom att den är stötdämpande också ger ett bra grep. Först ut av våra hästar är GUY som ni kan se i filmen från första testet direkt efetr skoning. Vi upplevde genast att han tog för sig, mjuknade i överlinjen och fick ett mera påskjut bakifrån samt ett tydlig mjukhet i överullningen. Vi ser med spänning fram emot att testa dessa skor under NM i Norge i början på Juli månad. Kan de fortsätta att ge den goda känsla vi fick första dagen?

Inbjudna till Falsterbo Horse Show

Under tävlingarna i Åstorp i helgen delades inbjudningarna ut till Falsterbo. 

Felix fick sin efterlängtade inbjudan, men det delades också ut 4 stycken wild cards varav ett gick till Elise. Så glada och tacksamma för att få denna möjlghet. Man kan se oss köra under söndagen den 14 juli på Falsterbobanan.

Triss i syskon till ungdomarnas landslagstrupp 2019

Efter förra årets framgångar ingår alla tre i landslagets trupp inför 2019. Spännande och ger en extra kicka inför årets tävlingar!

2019

Resultat från Svenska Mästerskapen 2019

-25-28 Juli 2019 \\ Resultat tävling

Resultat från NM 2019, Norge CAI2*

3-7 Juli 2019 \\ Resultat tävling

Resultat från Krika Åstorp 2019, CAN.

17-19 Maj 2019 \\ Resultat tävling

Resultat Dorthealyst 2019, DEN CAI2*

3-5 Maj 2019 \\ Resultat tävling

POPULÄRA LÄNKAR

HOEFNET

2019 \\ Nyheter och resultat Sportkörning

HIPPOEVENT

2019 \\ Nyheter och resultat Sportkörning

HORSEDRIVING

2019 \\ Resultat inom Sverige